OM KULLALAMM

 

Får får lamm och av får får man mycket. Det var så det började för oss. Vi som driver Kullalamm heter Otto och Anna Ramsay och vi ville bygga vår verksamhet på ett helhetstänkande. Så vi valde får som ger mycket, kött, ull, skinn, hjälper till med naturvård och så är de också behagliga och många gånger lättskötta djur.

 

Vi startade 2008 med att ta över gården i Södåkra, ett par kilometer från Skäret, av Ottos föräldrar. Förutom fårskötsel så startade vi efter ett tag en gårdsbutik som snabbt fick många besökare, även det ett kretslopp som passade oss. 2014 flyttade vi vår lilla butik till Rut på Skäret och drev både restaurang och butik i samma hus fram till våren 2018.

 

Idag driver vi ett ekologiskt lantbruk med fokus på naturbeten och betesmarksrestaurering. På gården finns drygt 500 får, 30 kor av rasen Belted Galloway och 3 Border Collies.

Anders Walls stipendium för landsbygdsutveckling på 100.000 kronor har tilldelats Otto Ramsay med lantbruksföretaget Kulla Lamm och restaurang Rut på Skäret i skånska Jonstorp. Otto är en sann entreprenör som håller i alla tåtar från jord till bord: uppfödning, gårdsbutik samt restaurang. Stipendiet delades ut av Riksmarskalk professor Svante Lindqvist vid Kungl. Skogs- och Lantbruks-akademiens högtidssammankomst i

Stockholm den 28 januari.

 

Kullalamm G:a Södåkravägen 394-18, Jonstorp

info@kullalamm.se 0733-89 51 42